About

IMG_6995.jpg

De Bonen Brander

De Bonen Brander is opgericht in 2020 met passie voor de koffieboer.

 

De Bonen Brander wil de volle tonen van specialty coffee overbrengen bij u in het kopje. Dit doet De Bonen Brander door het open inkoopproces zo overzichtelijk mogelijk te houden en de koffiebonen met zorg uit te kiezen. Vervolgens is het belangrijk dat deze koffiebonen zo consistent mogelijk worden gebrand.

Het doel van De Bonen Brander is om de koffie ervaring bij u thuis te verbeteren. Daarnaast gaat er gemiddeld van elke euro die De Bonen Brander uitgeeft 65% rechtstreeks naar de koffieboer!

 
"Specialty coffee met een open inkoopketen"

Wie is De Bonen Brander?

 
IMG_9146_edited_edited.jpg

Jibbe Sijl | 20 Jaar

"Ik ben Jibbe Sijl, 20 jaar en trotse bedrijfseigenaar van De Bonen Brander. Om te beginnen heb ik altijd de passie gehad om voor mijzelf te beginnen. Dit ben ik gaan combineren met de interessante wereld van koffie!

Ik vind dat koffie puur mag zijn. Drink koffie niet omdat je het nodig hebt maar omdat je het lekker vindt. Proef de ware tonen die verborgen zijn in de koffieboon als: chocolade, noten, fruit of kruid. Dat maakt koffie speciaal.

Wat ik ook belangrijk vind is dat ik weet hoe een product wordt gemaakt, wat het verhaal is en wat voor invloed het product heeft op de wereld. Bij het maken van beslissingen houd ik rekening met deze punten. Daarom heb ik gekozen voor een open inkoopproces voor mijn bedrijf. De Bonen Brander laat zien hoeveel procent de koffieboer verdient van elke euro die wordt uitgegeven aan groene koffiebonen. Door de samenwerking met This Side Up wordt er een eerlijke prijs betaald aan de koffieboeren zodat zij een betere toekomst hebben en dus ook de kwaliteit van hun koffie kunnen verbeteren.

De webshop van De Bonen Brander is de eerste stap in de richting van mijn persoonlijke doel. Dat is het serveren van heerlijke en eerlijke specialty coffee in een eigen koffiespeciaalzaak."

Het Inkoopproces

 

Brazilië | Capricornio

Luiz & Flavia zijn de koffieboeren die deze hoge kwaliteit koffie aan ons leveren. Ze beheren een eigen plantage in de regio Norte Pioneiro van ongeveer 1500 ha op een hoogte van 800m. Ondanks de lage hoogte zijn dit 100% Arabica bonen. Van elke euro die De Bonen Brander besteed aan koffie gaat er 64% rechtstreeks naar Luiz & Flavia.

Van elke euro die De Bonen Brander uitgeeft aan koffie gaat het volgende naar elke schakel:

 1. Koffieboer 64% Farming, Wet Milling en Drying

 2. Capricornio 11% Dry Milling en de Export.

 3. Logistiek 2% Verzending van Brazilië naar Nederland.

 4. This Side Up 18% Import.

 5. Financiering 4% Simpelweg omdat This Side Up niet het geld op de bank hebben om in één keer zulke grote hoeveelheden koffie te kopen. Dit zorgt voor een onmiddellijke betaling aan de boeren wanneer de koffie de boerderij of haven verlaat.

Colombia | Argote Family

Ibeth is de koffieboer die deze hoge kwaliteits koffie aan ons levert. Ibeth beheert haar eigen wasstation, droogbakken en is ze in bezit van 3500 koffiestruiken. Van elke euro die De Bonen Brander besteed aan koffie gaat er 68% rechtstreeks naar Ibeth. Zie Ibeth op de tweede foto.

Van elke euro die De Bonen Brander uitgeeft aan koffie gaat het volgende naar elke schakel:

 

 1. Koffieboer 68% Farming, Wet Milling en Drying, Dry milling en Export

 2. Logistiek 7% Verzending van Colombia naar Nederland.

 3. This Side Up 21% Import.

 4. Financiering 4% Simpelweg omdat This Side Up niet het geld op de bank hebben om in één keer zulke grote hoeveelheden koffie te kopen. Dit zorgt voor een onmiddellijke betaling aan de Argote Specialty Cofee wanneer de koffie de boerderij of haven verlaat.

Het Brandproces

 
Waarom medium roast?

Medium roast is de perfecte middenweg voor alle koffieliefhebbers. Door de bonen minder donker te branden blijven de tonen als: Chocolade, Noten, Fruit en Kruid aanwezig. 

Doordat De Bonen Brander de bonen vanuit expertise brandt komen deze tonen goed naar voren met toch een lichte rokerige vleug van de dark roast

IMG_20201002_150815__01.jpg
"Altijd vers gebrand"
Probatone-5-new1.jpg
De koffiebrander

De Probatone 5 | Probat

De allrounder met een handig formaat. De Probatone 5 kan alles doen wat de grotere machines kunnen. Roosteren, koelen en er tegelijkertijd goed uitzien. Als je er eenmaal een hebt, wil je hem nooit meer loslaten. 

Koffiekar De Bonen Brander

 
Binnenkort

Binnenkort is de specialty coffee van De Bonen Brander te ervaren op verschillende plekken in Assen. ( Eind 2e kwartaal 2021 )

Volg De Bonen Brander op Facebook & Instagram om up to date te blijven!

 • Instagram
 • Facebook
rower.jpg

Reviews

 

Est. 2020

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op!

PROEF.jpg

Contact

info@debonenbrander.nl

KvK: 78768438

BTW nr: NL003393998B70

 • Instagram
 • Facebook

Reviews