IMG_6995.jpg

De Bonen Brander

De Bonen Brander is opgericht in 2020 met passie voor de koffieboer en het doel van De Bonen Brander is om de koffie ervaring bij jou thuis naar een hoger niveau te tillen.

 

De Bonen Brander brengt de volle tonen van specialty coffee over bij jou in het kopje. Dit doet De Bonen Brander door elke schakel van de koffie keten even veel aandacht te geven van de koffieboer tot bij de koffieliefhebber. De Bonen Brander zelf zorgt ervoor dat bij de branding de perfecte smaak uit de koffieboon gehaald wordt. Tonen als chocolade, noten, fruit of kruid kan je daarom goed proeven. 

Daarnaast heeft De Bonen Brander een open inkoopketen wat te zien valt op de product pagina's van de koffiesoorten. hier kan je zien waar de koffie daadwerkelijk vandaan komt!

 
IMG_9146_edited_edited.jpg

Jibbe Sijl | 20 

Ik ben Jibbe Sijl, 20 jaar en trotse bedrijfseigenaar van De Bonen Brander. Om te beginnen heb ik altijd de passie gehad om voor mijzelf te beginnen. Dit ben ik gaan combineren met de interessante wereld van koffie!

Ik vind dat koffie puur mag zijn. Drink koffie niet omdat je het nodig hebt maar omdat je het lekker vindt. Proef de ware tonen die verborgen zijn in de koffieboon als: chocolade, noten, fruit of kruid. Dat maakt koffie speciaal.

Wat ik ook belangrijk vind is dat ik weet hoe een product wordt gemaakt, wat het verhaal is en wat voor invloed het product heeft op de wereld. Bij het maken van beslissingen houd ik rekening met deze punten. Daarom heb ik gekozen voor een open structuur voor mijn bedrijf. Door de samenwerking met This Side Up en Trabocca wordt er een eerlijke prijs betaald aan de koffieboeren zodat zij een betere toekomst hebben en dus ook de kwaliteit van hun koffie kunnen verbeteren.

De webshop van De Bonen Brander is de eerste stap in de richting van mijn persoonlijke doel. Dat is het serveren van heerlijke en eerlijke specialty coffee in een eigen koffiespeciaalzaak.

Waar staat De Bonen Brander Voor?

 
IMG_7059_edited.jpg

De Koffieketen

De Bonen Brander werkt vanuit passie, met trouwe samenwerkingen tussen de koffieboer, importeur, wij als koffiebrander en jij als consument worden ambitieuzere en ecologische doelen behaald. Wat je terug kan zien in de heerlijke koffiebonen die De Bonen Brander brandt.
 

IMG_6995.jpg

Boeren zijn gelijkwaardige partners

Het oude ontwikkelingsmodel is gebaseerd op blanke mensen die koffieboeren vertellen hoe ze hun leven moeten leiden. In plaats van een bepaald ontwikkelingspad te eisen, krijgen de producentenpartners een extra premie waarmee ze zouden kunnen investeren. Of ze nu onafhankelijk willen worden van banken of een ziektekostenverzekering op het platteland willen kopen.

De Bonen Brander streeft ernaar de wereld te confronteren met de ongelijkheid die nog steeds wijdverbreid is in koffie, maar in plaats van erover te twijfelen, biedt De Bonen Brander een alternatief. De Bonen Brander creëert samen met zijn partners een gelijkwaardige stem in de koffiewaardeketen.

DJI_0006.jpg

Natuur

Indirect helpt De Bonen Brander de koffieboeren via de importeur over te stappen op agroforestry: systemen die een perfecte natuurlijke omgeving voor de koffieboom nabootsen. Door een natuurlijke omgeving te creëren voor deze bomen om in te leven, vraagt ​​het gezonde systeem minder zorg, herstelt het de biodiversiteit, geeft het koffie van betere kwaliteit, genereert het extra inkomsten en trekt het de beste koffiekoper aan.

Est. 2020