IMG_6995.jpg

De Bonen Brander

De Bonen Brander is opgericht in 2020 met passie voor de koffieboer.

 

De Bonen Brander wil de volle tonen van specialty coffee overbrengen bij u in het kopje. Dit doet De Bonen Brander door het open inkoopproces zo overzichtelijk mogelijk te houden en de koffiebonen met zorg uit te kiezen. Vervolgens is het belangrijk dat deze koffiebonen zo consistent mogelijk worden gebrand.

Het doel van De Bonen Brander is om de koffie ervaring bij u thuis te verbeteren.

 
IMG_9146_edited_edited.jpg

Jibbe Sijl | 20 

"Ik ben Jibbe Sijl, 20 jaar en trotse bedrijfseigenaar van De Bonen Brander. Om te beginnen heb ik altijd de passie gehad om voor mijzelf te beginnen. Dit ben ik gaan combineren met de interessante wereld van koffie!

Ik vind dat koffie puur mag zijn. Drink koffie niet omdat je het nodig hebt maar omdat je het lekker vindt. Proef de ware tonen die verborgen zijn in de koffieboon als: chocolade, noten, fruit of kruid. Dat maakt koffie speciaal.

Wat ik ook belangrijk vind is dat ik weet hoe een product wordt gemaakt, wat het verhaal is en wat voor invloed het product heeft op de wereld. Bij het maken van beslissingen houd ik rekening met deze punten. Daarom heb ik gekozen voor een open inkoopproces voor mijn bedrijf. De Bonen Brander laat zien hoeveel procent de koffieboer verdient van elke euro die wordt uitgegeven aan groene koffiebonen. Door de samenwerking met This Side Up wordt er een eerlijke prijs betaald aan de koffieboeren zodat zij een betere toekomst hebben en dus ook de kwaliteit van hun koffie kunnen verbeteren.

De webshop van De Bonen Brander is de eerste stap in de richting van mijn persoonlijke doel. Dat is het serveren van heerlijke en eerlijke specialty coffee in een eigen koffiespeciaalzaak."

Waar staat De Bonen Brander Voor?

 
IMG_7059_edited.jpg

De Koffieketen

De Bonen Brander werkt vanuit passie, met trouwe samenwerkingen tussen de koffieboer, importeur, wij als koffiebrander en jij als consument worden ambitieuzere en ecologische doelen behaald. Wat je terug kan zien in de heerlijke koffiebonen die De Bonen Brander brandt.
 

ColombiaByAukje-68.jpg

Transparantie

Door een open en verbonden wereld zijn de producenten van onze koffie niet langer onzichtbaar dankzij onze importeur “This Side Up”. De koffieboeren en producenten hebben het recht om gezien te worden en gecontacteerd te worden door degene die hun koffie koopt.

 

De Bonen Brander houdt zijn partners daarom ook niet geheim. Hierdoor ontstaat er een optimale verhouding in communicatie binnen en tussen de ketens. Daarom is het ook mogelijk om onze inkoopketen transparant te houden.

Het directe resultaat van verantwoording door transparantie is dat “This Side Up” alle tussenpersonen eruit haalt die geen waarde toevoegen en dat niemand in de keten met hebzucht weg kan komen.

IMG_6995.jpg

Boeren zijn gelijkwaardige partners

Het oude ontwikkelingsmodel is gebaseerd op blanke mensen die koffieboeren vertellen hoe ze hun leven moeten leiden. In plaats van een bepaald ontwikkelingspad te eisen, vraagt “This Side Up” de producentenpartners gewoon waarin ze een extra premie zouden investeren. Of ze nu onafhankelijk willen worden van banken of een ziektekostenverzekering op het platteland willen kopen.

De Bonen Brander streeft ernaar de wereld te confronteren met de ongelijkheid die nog steeds wijdverbreid is in koffie, maar in plaats van erover te twijfelen, biedt De Bonen Brander een alternatief. De Bonen Brander creëert samen met zijn partners een gelijkwaardige stem in de koffiewaardeketen.

DJI_0006.jpg

Natuur

“This Side Up” helpt boeren over te stappen op agroforestry: systemen die een perfecte natuurlijke omgeving voor de koffieboom nabootsen. Door een natuurlijk paradijs te creëren voor deze bomen om in te leven, vraagt ​​het gezonde systeem minder zorg, herstelt het de biodiversiteit, geeft het koffie van betere kwaliteit, genereert het extra inkomsten en trekt het de beste koffiekoper aan.

IMG_20201002_150815__01.jpg

Waarom medium roast?

Medium roast is de perfecte middenweg voor alle koffieliefhebbers. Door de bonen minder donker te branden blijven de tonen als: Chocolade, Noten, Fruit en Kruid aanwezig. 

Doordat De Bonen Brander de bonen vanuit expertise brandt komen deze tonen goed naar voren met toch een lichte rokerige vleug van de dark roast

Probatone-5-new1.jpg

De koffiebrander

De Probatone 5 | Probat

De allrounder met een handig formaat. De Probatone 5 kan alles doen wat de grotere machines kunnen. Roosteren, koelen en er tegelijkertijd goed uitzien. Als je er eenmaal een hebt, wil je hem nooit meer loslaten. 

 

Est. 2020